Waarom airco service?

Door eens in de twee jaar een servicebeurt aan uw aircosysteem te geven, beperkt u de kans dat er problemen ontstaan die wellicht leiden tot ingrijpende reparaties. Auto Airco Service Antonisse let bij aircoservice onder ander op de volgende punten:

Vocht in uw aircosysteem

Dit kan veel negatieve gevolgen hebben, zoals:

  • Verzuring van de olie (in een aircosysteem ook wel PAG of POE’s genoemd)
  • Vermindering van de koelende capaciteit (als vocht de plaats van het koudemiddel inneemt in de condensor, dan wordt er warmte onttrokken aan het koudemiddel).
  • Bevriezing van het expansieventiel, waardoor het aircosysteem kan uitvallen.

Vervanging van filterdroger

vervanging-van-filterdrogerAls u een servicebeurt laat uitvoeren, is het aan te raden om ook het filterdroger te laten vervangen. Deze kan verzadigd raken, waardoor er geen vocht meer uit het systeem wordt gehaald. Ook dit kan schade veroorzaken aan de compressor, het hart van het aircosysteem. Afhankelijk van het type en merk van de auto kost een filterdroger tussen de 30 en 70 euro. Dit geld kunt u natuurlijk uitsparen, maar of dit verstandig is, is maar de vraag. Een compressor kost namelijk al gauw tussen de 500 en 800 euro, exclusief het monteren, afpersen en vacumeren van het systeem. Daarom adviseren wij altijd om de filterdroger te vervangen, maar uiteraard beslist u als klant uiteindelijk zelf.

Koudemiddel op peil houden

koudemiddel-op-peil-houdenKoudemiddel zorgt voor het transport van olie en smeert de compressor. Per jaar ontsnapt er 7 tot 8% koudemiddel, met als resultaat minder smering. Na een paar jaar slechte smering van de compressor gaat de airco-installatie steeds slechter presteren, vooral wanneer deze maximale prestaties moet leveren bij hoge temperaturen. Het is dan ook van groot belang om het koudemiddel goed op peil te houden, om te voorkomen dat de compressor onnodig schade oploopt.